Wat is er nodig om een ​​Blockchain-stad te worden?

Betrouwbaarheid
In het kort

Terwijl Busan doorgaat met het adopteren en innoveren van blockchain, dient het als een model voor andere steden die het potentieel van deze transformatieve technologie willen benutten. Met een blockchain-vriendelijke omgeving, een ondersteunend regelgevingskader en integratie in meerdere sectoren is de stad goed op weg om haar visie te realiseren om een ​​toonaangevende wereldwijde blockchain-hub te worden.

Steden over de hele wereld proberen steeds vaker nieuwe technologieën te gebruiken om de kwaliteit van leven van hun burgers te verbeteren en stedelijke diensten te optimaliseren. Van deze technologieën springt blockchain eruit als een krachtig hulpmiddel om de veiligheid, transparantie en operationele efficiëntie te versterken.

Blockchaintechnologie heeft veel aandacht gekregen, omdat steden het potentieel ervan in verschillende domeinen erkennen, waaronder supply chain management, stemsystemen en optimalisatie van energieverbruik. Busan, Zuid-Korea, is bijvoorbeeld een koploper geworden in de race om zichzelf te vestigen als een blockchain-innovatiehub.

Met zijn bloeiende economie en technologische vooruitgang streeft Busan ernaar een wereldwijde blockchain stad te worden, door deze geavanceerde technologie te integreren in verschillende sectoren, zoals overheidsdiensten, logistiek, gezondheidszorg en financiën.

Busan baant de weg om een ​​leider te worden in blockchaintechnologie en -innovatie door samenwerking met blockchainbedrijven, het creëren van een ondersteunende regelgevende omgeving en het richten op onderwijs en onderzoek.

Busan onthult Ethereum-compatibel blockchain-mainnet

Vorige maand onthulde Busan zijn plannen om een ​​openbaar blockchain-netwerk te ontwikkelen dat compatibel is met mainstreamplatforms zoals Ethereum (ETH) en Cosmos. Het doel is om blockchain-gebaseerde diensten van verschillende mainnets te consolideren op één platform op stadsniveau, wat Busan effectief vooruithelpt in de richting van zijn doel om een ​​blockchainstad te worden.

Met een budget van 100 miljard Koreaanse won ($75 miljoen) toegewezen door het Blockchain Innovation Fund (BIF), streeft Busan ernaar om zowel publieke als private investeringen aan te trekken om de ontwikkeling van zijn blockchainindustrie en -infrastructuur te ondersteunen.

De openbare blockchainontwikkeling vindt plaats onder het Busan Digital Asset Exchange Establishment Promotion Plan en Future Schedule plan, gericht op het maken van Busan tot een blockchainstad. De stad heeft echter ook andere maatregelen genomen om dit doel te bereiken.

Busan lanceert talloze blockchaininitiatieven

Busan heeft talloze blockchaininitiatieven gelanceerd die gericht zijn op het promoten van de technologie in de stad. Zo heeft het bijvoorbeeld “Blockchain Innovation Zones” gecreëerd om blockchainstartups en -bedrijven te ondersteunen en te stimuleren.

Deze speciale zones bieden de benodigde infrastructuur, middelen en een ecosysteem dat is afgestemd op de behoeften van blockchainondernemers. Busan wil samenwerking vergemakkelijken, talent aantrekken en de uitbreiding van blockchaingerelateerde bedrijven bevorderen door deze innovatiehubs op te richten.

In haar poging om blockchainstartups te koesteren, biedt de stad verschillende vormen van hulp, waaronder financiële prikkels, subsidies en co-workingruimtes. De lokale overheid sponsort blockchaingerichte evenementen en wedstrijden, waardoor veelbelovende projecten kansen krijgen om zichtbaarheid te krijgen.

Verder richt Busan zich op het creëren van een duidelijk regelgevingskader voor blockchain- en cryptocurrency-gerelateerde bedrijven om zichzelf te vestigen als een blockchainhub. Het gemeentebestuur werkt samen met de nationale autoriteiten om een ​​evenwicht te vinden tussen het stimuleren van innovatie en het waarborgen van de consumentenbescherming.

Busan investeert in blockchainonderzoek en -onderwijs

Busan heeft aanzienlijk geïnvesteerd in blockchain onderwijs en -onderzoek, omdat het bedrijf het belang erkent van het opleiden van een geschoolde beroepsbevolking. De stad heeft samengewerkt met universiteiten en onderzoeksinstellingen en blockchain cursussen, trainingsprogramma’s en academische graden aangeboden om studenten en professionals voor te bereiden op carrières in blockchain gerelateerde sectoren.

Daarnaast heeft Busan onderzoeksinitiatieven gefinancierd en is het een partnerschap aangegaan met universiteiten om blockchaintechnologieën te verbeteren die echte uitdagingen aanpakken. De stad heeft ook hulp aangetrokken van grote cryptospelers, waaronder crypto exchanges Binance en Huobi, om de ontwikkeling van haar blockchainomgeving te stimuleren.

Bovendien heeft de stad allianties gesmeed met andere blockchainvriendelijke gemeenschappen wereldwijd. Dankzij deze samenwerkingen kan Busan leren van best practices, ideeën uitwisselen en buitenlands talent en investeringen aantrekken. Daarmee verstevigt het bedrijf zijn positie als belangrijke speler in het wereldwijde blockchain-ecosysteem.

Busan onderzoekt blockchain in overheidsdiensten en gezondheidszorg

Het stadsbestuur onderzoekt het gebruik van blockchain voor verschillende overheidsdiensten, waaronder documentverificatie, beheer van openbare gegevens en stemsystemen.

Busan gebruikt blockchain ook om de logistiek en internationale handel te verbeteren als grote havenstad. De stad wil handelsgerelateerde gegevens digitaliseren op een blockchain, wat kan helpen de transparantie van de toeleveringsketen te verbeteren, papierwerk te verminderen en een naadloze productbeweging te vergemakkelijken.

In de gezondheidszorgsector heeft Busan blockchain omarmd voor medische dossiers en het delen van gegevens. Dit zorgt niet alleen voor een snellere en efficiëntere methode voor het delen van gegevens, maar helpt ook de privacy van patiënten en de beveiliging van gegevens te verbeteren.

Conclusie

Nu Busan blijft vorderen in de acceptatie en innovatie van blockchain, dient het als een model voor andere steden die streven naar het benutten van het potentieel van deze transformatieve technologie. Met een blockchainvriendelijke omgeving, een ondersteunend regelgevingskader en integratie in meerdere sectoren is de stad goed op weg om haar visie te realiseren om een ​​toonaangevende wereldwijde blockchainhub te worden.

Gerelateerde begrippen

Gerelateerde artikelen

Ruholamin Haqshanas
Redacteur

Ruholamin Haqshanas is een journalist op het gebied van cryptocurrency en financiën met meer dan drie jaar ervaring in het vakgebied. Hij heeft een bachelordiploma in Mechatronics en een grote interesse in de FinTech sector. Hij begon als freelance schrijver over technologie, maar richtte zich op crypto nadat hij in 2019 kennismaakte met de sector. Ruholamin schreef al voor een aantal financiële en crypto nieuws websites, waaronder CryptoNews, Investing.com, 24/7 Wall St, The Tokenist, Business2Community, ZyCrypto, EthereumPrice.org, Milk Road, en anderen. Hij heeft ook gewerkt met een aantal grote crypto- en DeFi-projecten als content creator, waaronder Midas Investments, BullPerks/GamesPad en…